Saturday, August 20, 2011

SELAMAT HARI RAYA KORANG..;(

salam..korang..bagi semua umat islam didunia ni..tak lama lagi kita akan menyambut hari raya yang tak lama je lagi..semua orang happy sebab dapat balik kampung,dapat jumpa saudara2 yang jauh,dan yang paling best sekali sebab dapat duit raya..betul tak??kalau orang macam aku nie,tak keje lagi,jadi ini memanglah benda paling best sekali bila raya..

tapi tahun ni..aku nampaknya tak balik malaysia..cuma beraya kat sini je..so..apa perasaan aku sekarang..korang boleh bayangkan tak??aku bagi clue kat korang..korang rasa perasaan aku macam diorang kat bawah ni tak??korang rasa apa yang patut aku buat untuk hilangkan perasaan sedih ni..korang rasa aku patut wat macam diorang kat bawah ni tak??



duduk diam,sambil mengenangkan kampung halaman..




tak pun,duduk je sambil memandang ke depan..apa yang difikirkan ntah..




sedih gile sampai tak lalu nak senyum..





buat muka kesian,minta simpati..manalah tahu kalau ada yang sudi bagi duit raya..




keputusan yang lebih baik ialah..buat steady je..macam takde apa2..macam tak raya..habis cite..


macam mana pun aku gambarkan perasaan aku kat gambar2 tu,korang takkan dapat bayangkan..sedih gile ok..

jadi kat sini..aku nak ucap selamat hari raya aidilfitri kat korang semua,tak kiralah korang ada kat mana pun..janji raya..saja nak ucap awal2..selamat bershoping baju raya..selamat memasak rendang nanti..selamat balut ketupat..

dan satu lagi,bila sebut raya nanti maka akan banyaklah orang yang akan kahwin masa raya nie..jadi..selamat pengantin baru untuk mereka yang bakal berkahwin masa raya nanti..yang dijemput datang kenduri,datanglah..jangan tak datang lak..nanti kenduri kita takde sapa yang nak datang lak..ha!!macam mana tu??

7 comments:

Cik Kamoo said...

Buat video conference ngan family....mcm saya buat kat abg n akak saya masa kat Holland dulu...heheheh terubat rindu

conan said...

cik kamoo..time ksh ats cdgn tu..tp kt rumh(mly) sy xde intrnt..mcm mn nk video cnfrnce kan..apa2 pun time ksh ye..

mirah said...

xbalik m'sia ke?? alolo..xpe skype kan ada?? hee..awak pe nama betul awk ehh?

conan said...

mirah...maafla ye..nm sy rhsia..hehehe..bukn apa..sy xsuka gtau nm sy kt ruangn cm ni..nnt klu kite jmpa sy gtau ye nm sy..jgn risu..sy cam awk insyallah..dh tengok gambar..

mirah said...

haha!! lah..private email lah awak..ho..nk jmpa mcm lma lgi tu..hee ap2 pon selamat hari raya..

conan said...

mirah..hohoho..jgn risu..1 day kita akn jmpa gak..don wory ok..hehehe..sy ykin!!!insyallah..tuk awk pun..slmt hari raya..maaf zahir batin..:)

mirah said...

:)