Friday, June 25, 2010

KEMUSYKILAN YANG PERLU DI JAWAB....

salam..teman2..lamanya saya tak up date blog ni..sory....sekarang saya cbuk sikitla....maklumla..dpt rezeki lebih..nak balik mly...wawawawa....seronoknya....so kena cari barang sikit....takkan nak balik tak bawak apa2 kot..lgpn exam tuk oral tak hbs lagi...

hmmm...saya ada sikit musykil untuk dikongsikan..klu sp2 ada jwpn silala tuk menjawabnya....ok..mcm ni....saya ada baca satu ruangan tu,ada orang tanya,dia datang haid,kebetulan lak suami dia berkeinginan dengan dia.so diorang pun bersamala..tapi suami dia tak sentuh dari pusat kebwah...sampai dia inzal(keluar air mani)..wajib tak tuk dia mandi wajib disebabkan inzal tu??

ok..hamba allah tu jawab...dalam tempoh haid,suami tak boleh tuk menyetubuhi bini dia kecuali klu dia dah bersuci...dia kena mandi wajib tanpa perlu tunggu darah haid tu habis...

so..saya ada sikit musykil..mmg betul haram hukumnya klu menyetubuhi isteri yang dalam keadaan haid,tapi klu dah darurat sangt keadaan suami tu,blh setubuh tapi jangan masukkan zakr ke dalam faraj..itu mmg betul apa yang dijawab tadi..tapi yang musykilnya...setahu saya..bila kita mandi wajib kita kena ambik wuduk kan,tapi haram hukumnya klu kita ambik wuduk masa dalam keadaan haid dengan niat untuk mengangkat hadas besar...lagipun klu dia mandi wajib sekalipun,dia tak boleh solat,puasa dll yang berkaitan dengan perkara fardhu...

mungkin ilmu saya masih cetek..tapi saya perlukan jawapan yang pasti..harap ada yang sudi membantu...kita sama2 berkongsi....

Tuesday, June 8, 2010

video2...

salam..teman2...ni video yang ada kaitan dengan serangan zionis keatas kapal marmara yang menempatkan sukarelawan..dan ada la lg video sampingn lain....yg pastinya semuanya pasal zionis tu la..

video video video video

BANGKIT!!!!SEDAR DARI MIMPI....

SALAM..teman2..tadi saya bawakan cite pasal org arab..la ni cek nak habaq pasal satu kaum yang tak tau nak bersyukur pasai dok pijak lagi di bumi allah ni...satu kaum yang sombong dr..kaum yang bangga sbb pernah menjadi kaum kesygn allah..tp tu dulu....disbbkan perangai diorang sndr kini diorang menjadi kaum yang dilaknat allah...sp lagi lagi kalau bukan yahudi laknatullah...

baru2 ni kita dikujutkan dengan penawan zionis keatas kapal2 sukarelawan..dan termasuk org mly yang ikut serta dalam kapal tersebut...nak kata diorang terlamapu bodoh..apa hak diorang nak thn kapal yang berada di perairan antarabangsa????bnda ni diorang sndr yang ngaku..ada orang cedera ms..kwn2 yang lain mintala si zionis bwk yang cedera tu ke hospital,tapi tentera yg bodo tu jwb sush nak hnta,sbb skrg ni kita di perairan antarabngsa..skrg ni trg2 dah nmpk yang diorang tu mmg bongok...

skrg ni tentera yahudi dah mula serang kwsn gaza...diorang dah mula tunjuk taring...teman2 tak terpikir ke..kita ni dah hmpi ke akhir zmn...antra tnda2 nak kiamat ni berlakunya perang...skrg bnda tu dah jadi...yahudi laknatullah tu dah makin berani mara tanpa rs takut...

nnti bila dah hmpir pd kekalahan diorang,diorang akan berlindung disebalik sebuah pokok yang akan lindungi diorang bila diorang nyorok kat belakang tu..sbb masa tu semua pokok @ batu @ apa2 je akan bersuara bila yahudi ni nyorok blkg bnda2 ni...sekarang ni pokok tu yahudi tgh tanam..tgk..sbnrnya diorg percaya je dgn semua bnda ni..klu tak knp diorang nak tnm pokok tu??tp kpla otak diorang degil...

yahudi ni sbnrnya xde istilah sayang pada orang2 yang bukan agama diorang..bagi diorang membunuh orang2 yang bukan beragama mcm diorang adalah satu kwjipan tmbh2 lagi orang2 islam..diorang sentiasa dahagakan darah2 umat islam..tapi skrg ni pelik..knp umat islam tak pernah sdr...knp perlu mly ambik yahudi sebagai penasihat...xde faedah....kenapa perlu mly terima utk berkontrak dgn kilang coca-cola??kenapa..kenapa..dan kenapa???xkan kita tak sedar,ni semua tektik diorang..

baru2 ni ada pertandingan melukis karikatur nabi muhammad..nampak betapa kuang ajar nya diorang ni...diorang kaum yang palin degil..yang selalu banyak bertanya smpi allah turunkan bala,yang membunuh nabi diorang sndr...

baru2 ni kawan saya dapat berita dr ym....katanya kita dinasihatkan spy delete semua gambar kat FB,sbb skrg ni orang2 yahudi tgh cuba edit gmbr2 wanita muslimah kpd gmbr bogel....lihatlah sekli lg btpa banggangnya diorang...pompuan diorag xpela..buka sn buka sini smpi xde baju pun xpe...dan di maklumkan jugak..perkataan "ISRAEIL" dalam bahasa yahudi bermaksud "TUHAN KAMI"..jadi dinasihatkan..jgnla kata ISRAEIL LAKNATULLAT..TAPI KATALAH YAHUDI LAKNATULLAH....betul @ tak fakta ni,bagi sy baik percaya je sbb diorang semuanya buruk...klu tmn2 tak percy sy boleh buktikan keburukan diorang...semua tu tlh dibukukan...tapi yang paling nyata..kisah diorg semua disebutkan dlm al-quran...takkan dgn al-quran pun tmn2 tak caya???

ingat antr misi diorang..nak hancurkan al-quran dan makkah...tmn2 nak tengok ke kekejaman diorang..baik...sy ada 1 video tuk teman..orang yahudi buat kat orang islam dipalestin....orang pelestin tu dianiya dgn kenderaan dia sndr..kejam sgt..tengokla sndr...sp yang lemah smngt tu jgnla tgk..pas ni klu tmn2 tak percy gak..balikla..solat byk2..zikir byk2...

video

TUDUHAN TAK BERAKAL..

salam....teman2..dah lama saya tak update blog...maklumla...skrg ni saya tgh piksa....xsmpt sgt2..selang sehari@2 hari je....nak baca 1 kitab....dah hbs bc pun nak kenal hfl lak...kepala saya smpi pening2 dah..skrg ni berdenyut2 lagi..tak hbs lg piksa ni...tapi sj sy nak ambk ksmpt ni yang masa tak lama ni nak update blog..coz sjk akhr2 ni saya ada byk cite yang nak di sharekan kat blog ni..

mula2 nak cite skt psl perangai arab kat cni...sepanjg sy tak update blog ni teman2..byk bnda dah jadi..tapi saya tertarik nak share 1 cite ni...ok..alkisahnya kat sini rumah semuanya rumah mcm rumah flat..bertingkat2..xde yang rumah satu2 macam kat mly tu sbb penduduk kat sini padat..

rumah kitorang kat tingkat 2..nak dipendekkan cite..1 hari tu saya baru smpi rumah...tengok pintu bawah tak tutup,saya tutupala..klu tak tutup nnt kena marah lak..yela...kitorang ni je org mly yg dok kat flat ni..so apa2 masalh semuanya kena kat btg hidung kitorg.kunci patah slh kitorg,jemur baju smpi air menitik kena baju mama bwh slh kitorg gak,tak tutup pintu bwh pun kitorg gak.pendek kata semuanya nak slhkan kitorg...

ok.nak dipendekan cite,bila dah smpi tu saya nak naik ke rumah saya,saya dengar ada org gaduh kat tingkat saya,saya pun mls nak naik lg,takut stgi dgn sy2 sekli kena mrh..sy tunggu la jap,bila dah hbs diorg gaduh sy pun nak naik la kan,tb2 masa nak naik tu saya terserempak dgn pak cik yang gaduh tadi,sy buat tak tahu jela...pastu smpi dpn pintu bwh tu dia marah saya,dia kata "KENAPA HANG TUTUP PINTU!!!"...membaranya saya....soklan jenis apakah ni...klu tak tutup kena mrh klu tutup pun kena mrh ke???

ya allah..geramnya saya..dahla masa tu sy tgh letih..puasa lak tu...bygkanla puasa smpi 16 jam..musim pns siang dia panjg..hati sy mmg membara nak mampus...ada kish lain lak..ada mama marah sbb dpn rumah kitorg berpasir..dan yang paling tak logik sekali diorg tuduh kitorg kotorkan ruang bwh tu....diorg kata ni keje kitorang..smpi tangga2 kotor pun slh kitorg..peliknya la tuduhan tak BERAKAL diorang tu...sbb selama ni diorang naik kerumah diorang terbang ke??tak naik tangga ke??tak lalu dpn rumah kitorg dulu ke???pkrla sndr..sbb saya tak boleh nak hurai pnjg...TENGAH GERAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ada lak masa tgh piksa tu..kan ada mama yang jaga piksa tu..dahla tgh serabut nak jwb soklan..yg mama tu lak suh hntr kertas padahal masa tak hbs lagi..lg kpla otak saya dan kwn2 yg lain pening..soklan lak..ada yang tulis pakai tgn je...teman2 prnh tgkkan tulisan arab cm ne??aduh.......peningnya.....nak phm tulisan 1 hal..nak jwb pun 1 hal...dgr mama tu berleter lagi serabut..suka hatila kitorg nak hntr kul brp pun...masa tak hbs lagi...ARRGGHHH!!!!!!tension!!!tension!!!!

mcm ni la kerenah org2 arab ni...sy sj je cite..ni semua pengalaman sy..sbnrnya byk lagi cite..tp ada yang tak patut cite kat cni...ni sekadar nak bercerita je...kurg2 pun bila sy blk nnt bila bc entry ni blh terkenang2 lagi..hehehehe..apa2 pun....pengalaman mengajar erti kehidupan.....