Friday, February 15, 2013

( VIDEO + GAMBAR ) CAT SOOTHING CRYING BABY TO SLEEP....

salam..kaum wanita sekarang selalu cakap "apa yang lelaki boleh buat,kita pun boleh"..dan ternyata,ada perkara yang lelaki boleh buat,perempuan pun boleh buat,tapi tak semua orang perempuan boleh buat..fikir2kan sendirila ye benda apa..ok..sekarang..si kucing hitam ni pun dah pakai istilah tu..katanya "apa yang manusia boleh buat,aku sebagai kucing pun boleh buat!!!"..dan dia sendiri membuktikan kata2 dia..jom kita baca story pasal kucing hitam ni..

kucing milik Aaron Grant yang diberi nama stewei cuba menenangkan dan menidurkaa Connar anak si Aaront Grant ni yang sedang menangis..dengan penuh sabar dan penuh kasih sayang dia tidurkan balik baby ni,satu perkara yang sangat menakjubkan,dan mungkin akan meruntunkan hati2 mat2 jiwang dan juga gadis2 yang berjiwa bunga,serta mungkin juga dapat menjadi contoh kepada ibu2 yang tak reti nak menyanyangi anak sendiri..

Dalam video ni menunjukkan macam mana stewei mengusap2,mengelap air mata baby tu dan menidurkan baby tu dengan penuh sabar..agak touching gak la aku yang tengok ni..sweet ok!!












akhirnya..dengan penuh bangga..stewei berkata "hey!!look what i did!!" 





cat soothing crying baby to sleep..

video



ikhlas dari hamba allah serba sederhana...conan..

Thursday, February 14, 2013

SELAWAT RANCAK ( MOHAMMAD NOOR ) BY HARMONY BAND (VIDEO + LIRIK )

assalamualaikum..salam jumaat untuk korang semua...sedikit selawat yang dinyanyikan oleh harmony band ..selawat dia agak rancak,siap ada rap lagi..jarang saya jumpa selawat yang serancak ni,dengar pun sampai ulang berpuluh2 kali..nak selawat pun jadi semangat..

saya sertakan sekali lirik dia,tapi dalam tulisan arab..takpela ye..bukan senang nak cari lirik dia ni,sambil dengar,sambil tengok lirik dia..sama2 kita share benda ni...ok..dah tak tau nak cakap apa..layan jela video ni..

kalau korang nak kenal diorang dengan lebih dekat boleh masuk FACEBOOK atau TWITTER diorang ni..


MOHAMMAD NOOR BY HARMONY BAND

video



يا ربي بالمصطفى بلغ مقاصدنا واغفر لنا ما مضى يا واسع الكرم
هو الحبيب الذي ترجى شفاعته لكل هول من الاهوال مقتحم

يا ربي بالمصطفى بلغ مقاصدنا واغفر لنا ما مضى يا واسع الكرم

محمد نور محمد نور مديحو زاد فينا سرور
مشي فينا بدرب النور
محمد نور
محمد نور

يا رسول الله سلام عليك يا عظيم الجاه والكرم

وطر على ناقة الاشواق في سحر ما اطيب الوصل حظا حين تقترب

نعم سرى طيف من اهوى فارقني والحب يعترض اللذات بالالم

فالتوسل هو طلب حصول منفعة او اندفاع مضرة من الله بذكر اسم نبي او ولي اكراما للمتوسل به
الطلب من الله لان الانبياء والاولياء لا يخلقون مضرة ولا منفعة ولكن نحن نسال الله بهم رجاء تحقيق مطالبنا
فنقول
يا ربي بالمصطفى بلغ مقاصدنا واغفر لنا ما مضى يا واسع الكرم
 يا خير من دفنت بالترب اعظمه فطاب من طيبهن القاع والاكم

يا رسول الله سلام عليك يا عظيم الجاه والكرم

شد الرحال الى القبر الذي قصدت ترجو التبرك منه العجم والعرب

محمد سيد الكونين والثقلين والفريقين من عرب ومن عجم

محمد نور محمد نور مديحو زاد فينا سرور
مشي فينا بدرب النور
محمد نور
محمد نور

فاق النبيين في خلق وفي خلق ولم يدانوه في علم ولا كرم

يا رسول الله سلام عليك يا عظيم الجاه والكرم

عظم تولى ترنم كرم احترمن اتبع تنسك تنل تعظيمه يجب

وانسب الى ذاته ما شئت من شرف وانسب الى قدره ما شئت من عظم



فالتوسل هو طلب حصول منفعة او اندفاع مضرة من الله بذكر اسم نبي او ولي اكراما للمتوسل به
الطلب من الله لان الانبياء والاولياء لا يخلقون مضرة ولا منفعة ولكن نحن نسال الله بهم رجاء تحقيق مطالبنا
فنقول
محمد نور محمد نور مديحو زاد فينا سرور
مشي فينا بدرب النور
محمد نور
محمد نور

فمبلغ العلم فيه انه بشر وانه خير خلق الله كلهم
محمد سيد الكونين والثقلين والفريقين من عرب ومن عجم
هو الحبيب الذي ترجى شفاعته لكل هول من الاهوال مقتحم

محمد نور محمد نور مديحو زاد فينا سرور
مشي فينا بدرب النور
محمد نور
محمد نور






ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..







Wednesday, February 13, 2013

(VIDEO LAWAK) LAGU BERUS GIGI..

Assalamualaikum..dah lama benar tak update blog ni,merata2 sarang labah2...ok..takyah nak merapu sangat..tapi entry kali ni memang nak merapu pun..1 video ni saya dapat dari kawan saya..kisah lagu dan berus gigi..nama penyanyi dalam video ni loius amstrong..katanya la ye,saya pun tak berapa kenal sangat..rasanya video ni ramai dah kot yang publish kat blog atau mana2 jela..tak kisahla,sapa yang belum tengok,boleh tengok kat sini..

Apa2 pun..video ni hanya untuk suka2,moga dapat menceriakan hari korang..jangan masam2...jangan sedih2..mulakan hari dengan senyuman..tapi sebelum tu..JANGAN LUPA BERUS GIGI!!!!selamat pagi malaysia..boleh klik dan layan video ni..




  video


ikhlas dari hamba allah serba sederhana...conan..