Thursday, September 27, 2012

SI KUCING DIPAKSA BANGUN TIDO..






SELAMAT PAGI DARI SAYA!!!












ikhlas dari hamba allah serba sederhana...conan..

Monday, September 17, 2012

(GAMBAR) ANGELINA JOLIE LAWAT KEM PELARIAN SYRIA DI IRAQ..

Salam..dari aku bercerita panjang lebar pasal di Sam Bacile tu,baik aku bercerita panjang pasal si Angelina Jolie ni,Angelina Jolie telah bertemu dengan menteri luar Iraq Hoshyah Zebari untuk membincangkan langkah-langkah penjagaan untuk pelarian Syria di Iraq..

Angelina Jolie yang merupakan utusan khas UNHCR turut berbual dengan beberapa orang disatu tempat dikem pelarian yang menempatkan pelarian syria.Sebelum berkunjung ke Iraq,angelina Jolie terlebih dahulu singgah di Jordan,Lebanon dan Turki untuk melawat pelarian Syria disana.

Aku memang kagum betul dengan si Angelina Jolie ni,dari segi keje amal yang dia buat la,aku selalu la jugak ikuti perkembangan dia,suka bantu orang sana sini,sebelum dia,dulu aku suka baca pasal mendiang Puteri Diana..masa tu aku kecik lagi,aku suka baca pasal dia..

Berikut beberapa keping gambar Angelina Jolie semasa dia berada di Iraq..kredit untuk relevansokmo


























ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..

WAJAH SEBENAR PENGARAH FILEM INNOCENCE OF MUSLIMS..




wajah sebenar pengarah filem innocence of muslims,Basseley Nakoula aka Sam Bacile..Dilahirkan di mesir,merupakan penganut agama kristian koptik,berusia 55 tahun dan kini tinggal di California,Amerika Syarikat.

Dahla sikit-sikit,malas lak aku nak tulis pasal dia panjang-panjang..korang search sendirila pasal dia..sekian..wassalam....



ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..

PELAKON INNOCENCE OF MUSLIMS TERPAKSA TELAN PIL TIDUR..




Pelakon innoncence of muslims terpaksa menelan pil tidur setelah merasakan dirinya dikecam dan merasa tidak selamat setelah tersiarnya klip video cerita tersebut di youtube.

Anna gurji,21,yang memegan watak sebagai isteri muda kepada seorang lelaki yang bernama George,tetapi pengarahnya Nakoula Basseley atau lebih dikenali sebagai Sam Bacile telah menukar nama George kepada Muhammad.


"Saya tidak tahu George ditukar kepada Muhammad. Kini saya hanya berkurung di rumah. Saya bimbang masyarakat dunia memusuhi saya kerana filem itu.Saya penganut Kristian Katolik, jadi mereka terfikir saya juga menentang Islam.Saya berasa dikhianati Bacile. Saya telah dikenali seluruh dunia dan jujur saya akui berasa malu apabila menonton watak itu," katanya kepadaThe Mail Online.

Gurji berkata,barisan pelakon filem tersebut telah diperbodohkan oleh Sam Bacile dengan mengatakan yang kononnya tajuk filem ini ialah  Desert Warrior  atau  Innocence of Bin Laden dan tidak ada kena mengena dengan isu keagamaan.


"Filem itu sepatutnya mempunyai banyak kesan khas kerana kami berlakon di hadapan layar hijau. Kos penggambaran rendah, saya hanya dibayar $75 (RM227.73) sehari.Saya tidak tahu bagaimana Bacile boleh menukar jalan cerita itu. Mungkin saya bodoh tetapi tiada sesiapa menceritakan hal sebenar.Tiada seorang pun daripada barisan pelakon terfikir filem ini mempunyai agenda rahsia," katanya mengakui filem itu dirakamkan di California.


 sumber relevansokmo.com


ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..










Saturday, September 15, 2012

"INNOCENCE OF MUSLIMS" FILEM DARI SI BODOH YANG BUTA..

Kita baru-baru ni dikejutkan dengan filem "INNOCENCE OF MUSLIMS" yang telah diterbitkan oleh seorang lelaki berbangsa yahudi yang merupakan penduduk tetap amerika.Sam Bacile.Filem ini telah mencetuskan kemarahan diseluruh negara arab kerana ia bukan sahaja memburukkan islam,malah turut menghina nabi muhammad S.A.W.

Menjadi kontroversi bila filem dialih suara ke dalam bahasa arab dan telah dimuat turun di youtube.Kos penghasilan filem ni sebanyak $5 juta dolar serta mendapat pembiayaan 100% daripada yahudi.Filem ini juga mendapat sokongan penuh daripada Terry Jones seorang paderi yang telah membangkitkan kemarahan umat islam diseluruh dunia dengan tindakannya membakar al-quran.

pengarah filem ini Sam Bacile dikhabarkan sedang bersembunyi,dan menyifatkan islam sebagai barah dan menerbitkan filem ini sebagai provokasi politik untuk mengecam agama islam.(aku baca berita tadi,dia siap tutup muka,pakai spek hitam,sampaikan tangan pun letak dalam poket,nak kata penakutnya sampai tangan pun tak berani nak tunjuk,dikawal ketat oleh pihak polis)

selain Gaza,penduduk mesir dan Libya telah mengadakan protes terhadap penghinaan ini,sementara afghanistan mengarahkan agar filem ini diharamkan.

kat bawah ni gambar-gambar protes yang telah dilakukan oleh 11 negara selepas selesai solat jumaat baru-baru nie..

















sampai tahap ni islam dihina,nabi kita dikeji,tanda kiamat kian hampir,macam nila gaya nya bila si bodoh mula menghasilkan filem,si dungu sebagai "keldai" tambatannya,hanya mengikut arahan si bodoh tanpa perlu mengkaji kebenarannya,si pendusta membenarkannya si yahudi laknatullah sebagai bentengnya..betapa BODOH nya mereka bila cuba mencabar kekuasaan sang pencipta,berani mereka "mencuit" manusia kesayangan allah..moga allah menurunkan balasan buat mereka.Yahudi laknatullah,dengan filem yang "low badget" aku tengok tu,korang mungkin akan dikurniakan neraka jahanam sebagai "award" nya..



ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..

Friday, September 7, 2012

FILEM " GRAVE ENCOUNTERS"

Dah lama aku menyepi..biasala,detektif conan sibuk..lagipun masalah internet pun satu hal gak..rindu betul dengan blog kesayangan ku ni..

Hari ni aku nak ajak korang semua tengok satu citer hantu baik punya!!!GRAVE ENCOUNTERS,ada yang no 1,ada yang no 2,rasa2nya yang no2 tak kuar pawagam lagi..aku sebenarnya nak citer lebih-lebih pasal citer ni aku sendiri pun tak tengok lagi...aku pun baru nak je nak tengok..jadi jom sama-sama kita layan cite,nak tau lanjut,boleh search sendiri kat google ye..

pendek kata,citer ni memang gempak,kisah sekumpulan pemburu hantu yang menyiasat pasal sebuah hospital sakit jiwa yang dah lama terbiar..

jom sama-sama kita layan triler filem nie..memang gempak wa cakap sama lu...

GRAVE ENCOUNTERS 2 official Trailer [HD]


video


ikhlas dari hamba allah serba sederhana...conan..