Friday, June 29, 2012

JOM TONTON "GHOST GAME"

salam..korang..hari ni nak ajak korang masuk segmen jom tonton..cewahh!!!dah macam rancangan tv lak ek..hahahahaha...okla..aku nak singkap balik 1 filem seram dari thailand yang memang favorites aku dari dulu sampai sekarang,baru2 ni aku downlod balik,tak sia2 aku download balik pun,cite ni memang best..


sedikit sinopsis untuk cerita ni,cerita bermula apabila sebuah stesen tv telah mengadakan satu game yang sangat-sangat mencabar dengan menawarkan 5juta Bhat sebagai hadiah buat pemenang utamanya.peserta dikehendaki menginap dan bermain dengan game yang disediakan disebuah pulau yang menjadi tempat penyiksaan para tahanan pada zaman 1986..dimana para tahanan disiksa dan dibunuh dengan kejam,ketua tentera ketika itu juga bertindak membunuh kesemua tenteranya dan akhirnya dia membunuh dirinya sendiri pada tarikah 9 may.

setiap malam pihak penganjur menyediakan game untuk setiap peserta,setiap pergerakan peserta dirakam dan disiarakan secara langsung oleh setesn tv berkenaan,sebelum game bermula,sebahagian peserta telah mula diganggu,hari berikutnya ada yang telah mula dirasuk,dan ada juga yang mula menarik diri..para peserta sering diganggu oleh hantu perempuan yang pada hakikatnya ingin memberitahu sesuatu kepada mereka...

kejadian yang lebih dahsyat mula berlaku apabila tibanya tarikh 9 may... 11 peserta berentap,siapakah pemenangnya??mampukah peserta mengharungi "game" yang lebih dahsyat dari jangkaan mereka dan pihak penganjur??apa yang terjadi apabila tibanya 9 may???kalau nak tahu..jom tonton..."GHOST GAME"




















peserta yang bertanding



GHOST GAME TRAILER

video



ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan...

Wednesday, June 20, 2012

LAGU RAKYAT EGYPT UNTUK MORSI...

salam...baru-baru ni aku ada post 1 entry yang pasal rakyat egypt raikan kemenangan mohammed morsi sebagai presiden baru egypt,boleh tengok kat SINI siap ada video lagi..dalam video tu ada lagu sekalikan..tu lagu lebih kurang tentang kegembiraan diorang nak menyambut presiden baru egypt ni..hari ni,aku nak share kat korang lagu penuh dia..lirik dia aku tak dapat lagi..jenuh aku search..tak jumpa-jumpa lagi..nanti kalau aku dah dapat,aku update kat sini ok..tapi..buat sementara waktu..korang layan dulu video kat bawah ni ok...


dalam entry yang lepas tu gak,aku ada cakap yang hari khamis ni (21/6/2012) diorang akan buat pengumuman rasmi tentang perlantikan morsi sebagai presiden egypt yang baru,tapi tadi aku baru terbaca yang pengumuman tu telah dibatalkan,tak taula bila diorang nak buat,biasala..bab2 politik ramai je yang tak puas,ada jela benda yang diorang nak buat..apa2 pun,kita tunggu jela camne ok..



BAKAL PRESIDEN EGYPT 2012




MOHAMMED MORSI DAN ISTERINYA NAJLA'






ارفع راسك فوق  لا للفلول رئيسنا مرسي "   ابراههيم فرج"


video



ikhlas dari hamba allah serba sederhana....conan..


SINDIKET MUSIM PERIKSA..

salam....asal musim piksa,ada je orang arab datang mintak duit kat pelajar-pelajar malaysia..ok..apa kena mengena sindiket musim periksa dengan cite aku hari ni..baru-baru ni,,aku dengan kawan aku baru balik dari kuliah,baru habis exam masa tu,tiba-tiba datang seorang orang pompuan arab,dia tanye kitorang,korang kuliah apa??piksa bila??macamla dia tanya..ingatkan nak berkenalan ke apa,rupa2nya yang dia tanye panjang2 tu baru intro je,hajat dia yang sebenarnya,dia nak duit daripada kitorang,alasan dia,dia nak balik rumah dia takde duit tambang,habis tu masa dia datang piksa tadi tu ambik duit mana???setahu aku tambang ketapi diorang tu takdela mahal mana pun..dia budak kuliah aku,cuma kos je lain...


dia minta duit kat kitorang,pastu dia kata nanti dia bayar balik..masalahnya bilanya nak jumpa??orang kat kuliah tu dahla ramai,kotla kalau dia nak bagi barang dia sebagai jaminan yang dia akan datang jumpa kitorang dan bayar balik...


aku lak time tu memang takde duit,yang ada kat aku cuma 5kupang je pun,cukup2 tambang nak balik rumah satgi..kira aku tak tipu dia la kan kata yang aku takde duit..hehehehehe..


pastu tadi,masa balik dari exam tadi,aku jumpa balik budak yang sama,dok minta duit kat kawan aku lagi,tapi kawan aku tak bagi pun,pastu arab tu tengok kitorang,agaknya dia kenal kitorang kot,sebab hari tu kan dia pernah pow kitorang..hahahahaha...


tak dapat duit dengan kawan aku tadi,dia gi cari mangsa lain lak,tapi yang pastinya,mangsa dia seterusnya itu,tetap pelajar malaysia...takkanla setiap kali datang periksa takde duit kot cik kak oiiiii!!!!masa datang ada duit,bila balik takde duit,pastu yang musykil sangat2 tu,minta kat orang malaysia je,dengan bangsa dia sendiri dia tak minta pun..agak2la nak menipu pun...


apa2 pun..nila yang aku panggil sindiket musim periksa,sebab selalunya kita akan jumpa dengan orang macam ni pada waktu periksa sahaja,dan ianya makin berleluasa,jadi berhati2lah wahai pelajar malaysia sekelian bila tibanya musim periksa...


sekian..terima kasih...



ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..

Monday, June 18, 2012

MERAIKAN KEMENANGAN MOHD MORSI (PRESIDEN BARU EGYPT)

salam...korang...entry kali ni memang betul-betul mencabar iman dan kesabaran aku...mana tak nya,aku try uplod video,sekali tak boleh lak,banyak kali tau,sampai satu tahap aku terpaksa uplod video aku ke utube,pastu aku downlod balik dari utube dan post kat entry aku ni..cer teka berapa jam aku buat keje ni..hampir2 sejam setengah tau..demi korang...aku sanggup menunggu sebegitu lama tau..usaha tangga kejayaan kan..jangan main-main dengan aku,aku jenis selagi tak dapat apa yang aku nak aku akan buat sampai dapat...hehehehe...


ok...panjang lak aku membebel pasal aku..hari ni aku nak nak cite sikit kejadian disebalik gambar-gambar kat bawah ni...malam tadi..kat bawah rumah aku ni ada perarakan beramai-ramai oleh rakyat mesir,sempena nak meraikan kemenangan mohammed morsi atas kemenangan beliau dalam pilihan raya presiden egypt...kiraan undi terakhir yang dibuat,mohammed morsi berjaya mengalahkan lawannya ahmad syafiq dengan undian sebanyak 12,713,327 (51.8%),sementara ahmad syfaiq cuma memperolehi undian 11,834,906 (48.2%).secara automatiknya,mohammed morsi disahkan sebagai presiden egypt,tapi secara tak rasmila,perlantikan rasminya insyallah pada hari khamis ni  21/6/2012...korang tungguuuuuuu....


husni mubarak dah memerintah selama 30tahun,semua rakyat tak puas hati dengan dia,pemimpin zalim,sapa yang suka kan..sekarang dah meringkuk dalam penjara dah pun.ahmad syafiq yang turut bertanding dalam pilihan raya presiden egypt tu sebenarnya pro mubarak,dahla main tipu masa mengundi,dia bayar orang suruh undi dia dengan harga setinggi LE1000-200...ikut pada kawasan masing2...gila kan??tapi tak menang pun..harap takde lagi halangan untuk mohammed morsi menjadi presiden egypt secara rasminya pada hari khamis ni,dan moga beliau lebih bertanggungjawab dan perihatin terhadap tugas dan rakyatnya...


kat bawah ni,antara gambar-gambar yang sempat aku tangkap malam tadi..nak tangkap banyak2 pun tak boleh,bateri aku dah low gila..tunggu masa nak mati je enset tu...tapi ada je lagi gambar yang lain,cuma aku rasa cukuplah kot dengan gambar2 nie..,satu lagi aku nak minta maafla ye sebab ada gangguan tali tu,tu tali ampaian rumah aku,takkanla aku nak cabut lak kan..

























pastu sebelum enset aku mati tak sedar diri,sempatla gak aku rakam video ni,maafla tak penuh mana pun,kan aku dah cakap tadi,enset aku tu dah tenat masa tu,dia pun tak larat nak rakan lama-lama...tapi apa yang menariknya dalam video ni,nampak jelas kegembiraan diorang,dah lama menderita kan,30tahun bawah husni mubarak..kawan-kawan aku yang turut ada masa tu pun,diorang sebak bila tengok keadaan ni,tambah2 lagi dengar lagu diorang ni..ni bukan lagu tak tentu hala,tapi lagu tentang kesatuan diorang sepanjang menuntut keadilan..paling aku suka dalam lagu ni,ada 1 bait tu dia cakap "muslim aw nasrani,fi wahdah!!!!(orang islam dan orang kristian tetap bersatu!!!)..tak silap aku masa minit ke 1:25 paling jelas dia sebut bait ni..berbaloi mereka yang syahid pada rusuhan 25januari yang lalu..al-fatihah buat mereka yang terkorban..


sebenarnya aku pun agak tersentuh gak tengok diorang,tak tau nak cakap cmne,sapa yang ada masa tu,mungkin lebih rasa situasi ni...apa2 pun..kita doakan yang terbaik buat rakyat mesir ni..dan korang tontonlah video ni ye..tak lama pun vidoe ni dirakam..cuma 1:32 minit sahaja..



  •                              video   


sebelum aku akhiri entry ni,aku nak cite sikit,masa aku tengah sibuk2 dengan video aku ni,aku dengar suria fm jap,aku nak tergelak bila halim othman ajukan soklan teka teki kat nabil ngn kenchana..soklan dia..dalam banyak-banyak gua,gua apa yang paling gelap??aku tak pasti gua ke dunia,lupa lak..tiba-tiba nabil cakap camni.."hei abang ni..abang ni kenapa..bagi soklan pastu pandang kenchana" hahahahaha..korang paham sendirila ye,tapi ini dah buatkan saya pecah perut...:)



ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..

Saturday, June 16, 2012

ACCIDENT,MENINGGAL DUNIA,IDENTITI GAGAL DIKESAN..







salam...korang...aku dapat berita ni pagi tadi bila tiba-tiba kawan aku terjah bilik aku bagitau ada seorang budak accident kat sidi gaber..tapi identitinya tidak dapat dikesan..pihak hospital tak jumpa sebarang dokumen pengesahan yang ada bersama-sama arwah..


diminta kawan-kawan untuk mengecam jenazah secepat mungkin...terutama pelajar-pelajr iskanariah..tak pasti samada pelajar malaysia,indonesia,thailand atau singapura...


aku post kat blog aku ni untuk memudahkan kawan-kawan blogger iskandariah aku tak tercicir maklumat ni...al-fatihah untuk arwah..


okla..aku dah tak fokus nak taip panjag-panjang,aku sebenarnya takut gak dok tatap lama-lama...okla..aku blah dulu..



ikhlas daripada hamba allah serba sederhana...conan..

Friday, June 15, 2012

JOM TONTON : INSIDIOUS!!!!

salam...korang...lama sudah kita tidak ketemu ye..rindu tak kat detektif super duper bagus ni..conan..hehehehehe...
ok..tajuk kita hari ni...INSIDIOUS...filem ni dah lama sebenarnya keluar,saje je aku nak citer kat blog aku hari ni,kalau-kalau ada yang berminat untuk tonton cerita ni nanti..korang pernah tengok belum filem ni??kalau belum cepat-cepatlah tengok..aku jamin..citer ni memang best gila!!!


sedikit sinopsis untuk citer ni..mengisahkan sepasang suami isteri josh Lambert (Patrick Wilson) dan Renai (Rose Byrne) menyangka bahawa rumah mereka telah dihantui oleh sesuatu yang sangat aneh..beberapa kejadian aneh telah berlaku...anak mereka Dalton (Ty Simpkins) telah terjatuh,dan disahkan koma oleh doktor...renai mula menyedari bahawa ada sesuatu yang menakutkan sedang menghantui mereka sekeluarga,lalu dia mendesak josh untuk berpindah ke tempat lain.malangnya kejadian aneh dan menakutkan masih menghantui mereka sekeluarga..

ternyata rumah bukanlah punca mereka dihantui,tetapi ada sesuatu yang tersembunyi yang perlu dirungkaikan dalam keluarga mereka secepat mungkin.pertembungan dua alam berlaku..adakah mereka berjaya merungkai persoalan yang menghantui mereka?korang boleh tengok sendiri citer ni dan nilai sendiri filem yang diarahkan oleh pengarah filem SAW james wan.



























INSIDIOUS MOVIE TRAILER..


video





ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..

Sunday, June 10, 2012

DOA DIRINGANKAN JODOH SUAMI ISTERI..

salam...1 perkara yang halal untuk kita buat tapi dibenci allah ialah penceraian..aku pun sedih gak tengok orang dok bercerai-berai ni..jadi aku nak kongsikan sikit beberapa ayat dalam al-quran yang boleh korang amalkan moga rumahtangga korang lebih bahagia..aku doakan moga semuanya dimudahkan....

doa ni tak semestinya korang amalkan bila korang ada masalah dengan pasangan je,amalkan jela tiap2 hari..moga kebahagiaan korang sentiasa berpanjangan..insyallah..:)


1.SURAH YUSOF AYAT 4.

2.SURAH YUNUS AYAT 81.

3.SURAH AL-QASAS AYAT 24.

bukan susah pun..aku dah check dah dalam al-quran..semua ayat-ayat ni pendek-pendek je...korang pun rajin2la selak al-quran tu hafal ayat-ayat ni,tak rugi pun kalau hafal..

sumber


ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan...

PANDUAN CARI CALON ISTERI..

salam..korang..aku dah pening niee.....jadual piksa dah berubah..aku exam semalam..tengah-tengah jawab soklan tu,doktor masuk kelas,cakap tarikh exam 16 jun ni ditukarkan ke 24 jun...bestkan???senang je tukar tarikh..pastu tadi tiba-tiba ditukarkan lagi ke 25 jun!!!makin lama makin lambat aku habis exam..takpela..aku protes pun,exam tetap berjalan macam biasa kan..kita tinggalkan jap pasal tu..

hari ni aku nak ajar korang terutamanya kaum lelaki cara-cara nak cari calon isteri..ok..tak nak cite panjang-panjang,korang layan sendiri..pastu pilih nak yang mana satu..

sumber






ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..

Monday, June 4, 2012

KELDAI PAKAI SELUAR JEANS!!!

salam....korang..satu gambar aku nak tunjuk kat korang..kalau kat malaysia takde tau camni..kat mesir je ada...keldai pakai seluar!!!!seluar jeans lak tu..ingat manusia je ke yang tau pakai seluar jeans,keldai pun tau pakai,kalau musin sejuk lagi best,tuan dia letak plastik kat telinga dia,motif dia aku pun tak tau,mungkin sebab takut keldai dia kena hujan kot,nanti demam,susah lak..tapi plastik tu muat-muat telinga dia je...hahahahahahahaha...



ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..

PERHIMPUNAN SEJUTA RAKYAT(EGYPT)

salam...gambar-gambar kat bawah ni baru aku tangkap sendiri malam tadi..lebih kurang pukul 10.30malam,kat malaysia dalam 4.30pagi..ok..nak citer sikit pasal gambar-gambar ni..


malam tadi..kat depan rumah aku ni,ada sikit perarakan la,tapi kecil-kecilan jela,diorang semua menuntut ahmad syafiq,calon yang akan bertanding sekali lagi untuk merebut jawatan presiden egypt,yang turut sama bertanding untuk jawatan ni ialah muhammad mursi..pilihan raya kali kedua ni mybe dalam 17 jun ni..sbelum ni,23&24 mei diorang dah buat dah pilihan raya melibatkan lima calon.


kenapa diorang menuntut supaya ahmad syafiq berundur,sebab ahmad syafiq tu pro mubarak..sebab tu diorang tak suka,tambah-tambah lak,baru-baru ni husni mubarak cuma dijatuhkan hukuman penjara seumur hidup,sedangkan masa rusuhan 25 januari tahun lepas tu,ramai yang gugur syahid,lagi diorang bengang,2anak mubarak terlepas dari sebarang hukuman,mana tak mengamuk diorang.


mohammad mursy lak bukan calang-calang orangnya...nak kata hebat tak hebatnya dia,dia terlibat dengan pencalonan ni pun sebab orang yang letak nama dia,bukannya dia sendiri yang masuk bertanding...ni antaranya la kehebatan dia..yang lain-lain tu nant jela aku gtau,lagi satu,dia ni mewakili ikhwanul muslimin yang mana majoriti rakyat mesir ni merupakan ikhwanul muslimin.


hari ni (5 jun 2012) diorang akan buat perhimpunan sejuta rakyat kat dataran tahrir dan seluruh dataran kat mesir ni sebagai memprotes ahmad syafiq,dan mungkin juga nak menunjukkan tidak puas hati diorang atas hukuman yang dikenakan atas husni mubarak dan kes anak dia tu.jadi,sama-samala kita tunggu apa natijahnya dari perhimpunan diorang tu..kalau ada rezeki,adala sekeping dua gambar pasal perhimpunan tu,kalau takde,maafla ye..apa-apa pun nanti aku update kat sini ok..




masa ni diorang tengah berdoa,minta allah permudahkan urusan diorang.



ikhlas dari hamaba allah serba sederhana..conan..

Sunday, June 3, 2012

RAHSIA MENGUMMPULKAN ORANG RAMAI DALAM FILEM HOLLYWOOD..

salam...mesti ramai yang tepkikir-pikir..camne dalam citer hollywood tu boleh kumpulkan orang yang begitu ramai untuk menjayakan filem diorang..tak mahal ke nak bayar ramai-ramai macam tu??jadi hari ni,jom kita cari jawapan untuk masalah yang merungkai kepala hotak korang dan juga aku..cara diorang ni betul-betul menjimatkan kos..agak-agak korang pernah terpikir tak idea ni??

kredit untuk blog ni .


















ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..

FILEM "THE PACT" (2012)

salam...sasaran aku seterusnya filem "THE PACT"....aku memang suka layan citer-citer seram ni..jom baca sikit sinopsis citer ni...tapi dalam bahasa omputih la ye..takpela..kalau tak paham baca pelan-pelan ok..kalau tak paham gak..google jela kat translate tu..apa susah..macam tak biasa lak..aku pun selalu gak buat macam tu..hahahahahaha....


The story is basically a supernatural murder mystery that follows a girl who moves into the house of her dead mother, who she didn’t have the best relationship with. As she’s living in the home, extremely creepy and unexplained things begin to happen to her and to those around her.

This leads her to start investigating why she is going through this insanity, and she starts digging into her mother’s past. Thanks to the help of an abusive, attention-getting ghost, she begins to uncover certain clues to her forgotten past that ultimately reveal a terrible secret that’s been hidden from her for years.











untuk bagi korang teruja lagi nak tengok citer ni..aku persembahkan pada korang trailler citer ni ok..juga dalam bahasa omputih....memang nak kena penampaqla kan kalau nak trailler pun dalam bahasa melayu..dah nama pun citer omputih..citer omptuih la kan..jom layan sat..


THE PACT OFFICIAL TRAILLER (2012)

  video



ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..


ULASAN "THE DEVIL INSIDE"

salam...korang...aku baru je pas layan cerita the devil inside..entry lepas ada cerita pasal sinopsis cerita tu..korang boleh tengok kat sini. SINOPSIS "THE DEVIL INSIDE" tapi sekarang ni,aku nak buat kesimpulan sikit dari cerita tu...



bagi aku mula-mula cerita agak bosan..tapi bosan dia tu tak lama,jap je,pastu kita akan berminat nak tau apa akan jadi seterusnya dan seterusnya lagi...kalau bab terkejut-kejut tu adala sikit-sikit..tapi bagi aku cerita ni tak seram sangat,tapi jalan cerita dia best!!!


satu lagi,yang aku confius sangat-sangat tu,ni sebenarnya cerita betul ke tak??kalau korang nak tau kenapa aku cakap macam ni,korang kenala tengok sendiri..dari cara aku tengok,macam cerita betul,entah..aku pun tak pasti camne..mungkin jugak ni citer betul pastu dilakonkan balik..entah..entah...entah!!!aku tak tahuuuu...korang kena tengok sendiri..


kalau sapa-sapa yang dah tengok cerita tu,last-last sekali dia suruh kita tengok web ni ROSSI FILES ,kesimpulannya..korang kena tengok gak camne pun,tak guna aku nak cerita panjang-panjang kat korang..tengok jela..jangan banyak cakap!!!!


satu lagi aku nak pesan..kalau nak downlod,baik downlod cepat-cepat,takut nanti ada link yang dah mati,jawabnya tak boleh nak downlod..aku pun dah banyak kali try,beberapa kali cubaan,akhirnya barula boleh downlod..


untuk memudahkan korang..aku bagi kat korang link yang masih boleh didownlod... SINI ,try dulu ok..kalau tak boleh downlod tu,mungkin link dia dah mati,sebab kawan aku cakap,sekarang ni ada pihak atas yang cuba untuk matikan semua link-link filem..ala..nak suh kita belila tu..


okla...selamat menonoton ok...


ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..