Friday, June 29, 2012

JOM TONTON "GHOST GAME"

salam..korang..hari ni nak ajak korang masuk segmen jom tonton..cewahh!!!dah macam rancangan tv lak ek..hahahahaha...okla..aku nak singkap balik 1 filem seram dari thailand yang memang favorites aku dari dulu sampai sekarang,baru2 ni aku downlod balik,tak sia2 aku download balik pun,cite ni memang best..


sedikit sinopsis untuk cerita ni,cerita bermula apabila sebuah stesen tv telah mengadakan satu game yang sangat-sangat mencabar dengan menawarkan 5juta Bhat sebagai hadiah buat pemenang utamanya.peserta dikehendaki menginap dan bermain dengan game yang disediakan disebuah pulau yang menjadi tempat penyiksaan para tahanan pada zaman 1986..dimana para tahanan disiksa dan dibunuh dengan kejam,ketua tentera ketika itu juga bertindak membunuh kesemua tenteranya dan akhirnya dia membunuh dirinya sendiri pada tarikah 9 may.

setiap malam pihak penganjur menyediakan game untuk setiap peserta,setiap pergerakan peserta dirakam dan disiarakan secara langsung oleh setesn tv berkenaan,sebelum game bermula,sebahagian peserta telah mula diganggu,hari berikutnya ada yang telah mula dirasuk,dan ada juga yang mula menarik diri..para peserta sering diganggu oleh hantu perempuan yang pada hakikatnya ingin memberitahu sesuatu kepada mereka...

kejadian yang lebih dahsyat mula berlaku apabila tibanya tarikh 9 may... 11 peserta berentap,siapakah pemenangnya??mampukah peserta mengharungi "game" yang lebih dahsyat dari jangkaan mereka dan pihak penganjur??apa yang terjadi apabila tibanya 9 may???kalau nak tahu..jom tonton..."GHOST GAME"




















peserta yang bertanding



GHOST GAME TRAILER

video



ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan...

No comments: