Thursday, August 2, 2012

IBU LAHIRKAN KEMBAR 12 DIPAKSA PILIH SATU,SELEBIHNYA AKAN DIBUNUH..
JINAN HUANG,seorang ibu yang berusia 33 tahun telah melahirkan 12 orang bayi pada isnin lalu,jinan yang dilaporkan stabil setelah proses bersalinnya selama 31 jam itu telah diberi pilihan oleh kerajaan china untuk memilih hanya seorang bayi dari 12 untuk dipelihara dan dibesarkan,manakala yang selebihnya akan dibunuh..ini sudah termaktub dalam undang-undang kelahiran kembar dichina.

Sejak tertubuhnya undang-undang ‘Satu Keluarga Satu Anak’yang ditubuhkan pada 1983 lebih daripada 65 juta bayi kembar yang telah dibunuh dinegara tersebut.


“Saya bersama suami belum boleh memastikan pilihan,” ujar Jinan,katanya lagi “Tetapi kami telah mempertimbangkan dengan serius untuk membesarkan seorang bayi lelaki yang lahir pada urutan ke dua. Dia adalah bayi paling berat dan oleh kerana itu kami berharap bayi tersebut akan berumur panjang dan kelak boleh menjaga kami di usia tua nanti.”

"Kami pastinya tidak akan memilih bayi perempuan,” tambah suami Jinan. “Kami yakin dengan keputusan kami.”  lagi sebelas bayi yang tidak dipilih oleh jinan dan suaminya,akan dibunuh dengan cara melemparkan dari atas puncak gunung.


Jinan telah memohon maaf kepada seluruh rakyat china dan pemimpin tertinggi dichina atas kelahiran yang memalukan ini,katanya “Kepada seluruh rakyat China dan para pemimpin kami yang terhormat, saya memohon permintaan maaf atas kelahiran bayi kembar kami yang memalukan dan tidak bertanggung jawab ini.” sumber harian metro online


negara china ni bagi aku antara negara yang kurang perihatin,nak letak tak perihatin langsung pun,takdela semua macam tu,sebab aku pernah je baca tentang benda2 baik kat china tu,tapi aku rasa yang baik tu macam sikit je dari yang buruknya,dan bagi aku semua yang berlaku tu adalah diluar sifat kemanusiaa,hartu kita digemparkan dengan isu budak dilanggar,pastu orang yang lalu lalang tu boleh buat muka bangang je semua,tu belum masuk kes makan bayi lagi,diorang ni kalau boleh semuanya nak makan,kucing,anjing,ular,semuanya diorang nak telan,bagi makan LINTAH kang baru tau...

Kalau tak nak anak2 tu,bagi jela orang yang takde anak,yang takde anak,ikhtiar macam2 cara untuk dapatkan anak,yang dah terlebih anak,nak bunuh lak...macam2la manusia ni..

ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..2 comments:

logorithm said...

Ini satu lagi berita yang telah ditokok-tambah.

Gambar yang ditunjukkan itu sebenarnya gambar 6 pasang bayi kembar yang dilahirkan di sebuah hospital di China dalam masa 6 hari.

http://www.sharegoodstuffs.com/2011/04/chinese-hospital-has-enjoyed-six-sets.html

Manakala 'kembar 12' itu pula adalah tidak tepat, kerana sebenarnya ia adalah kembar 7 ataupun 'septuplets'.

http://www.theonion.com/articles/chinese-woman-gives-birth-to-septuplets-has-one-we,1999/

Tak usahlah baca tabloid Harian Metro tuh. Berita-berita yang disajikan itu sengaja ditokok-tambah untuk mensensasikannya. Dah namanya tabloid, kan?

conan said...

@logorithm...aiyyooooo cik logo..klu ini mcm aaaa..sy pun sudah malas maaa mau baca itu surat khabar,mn2 tabloid pun mls buka maaa...semuanya mau tipu,saya pun sudah fening tau..kalau ini punya cerita,senang2 sy gi jumpa itu prmpn terus,tnye sendr sudah...ok x??hehehe..time ksh ats tguran anda buat kali yg kedua..:)