Sunday, August 5, 2012

10 ARTIS PALING HEBAT "CELERITY 100"

Majalah Forbes telah mengeluarkan siri Celebrity 100 mereka di mana setiap artis di nilai berdasarkan nilai mereka dalam masyarakat,berbeza yang sebelum ni,mereka di nilai berdasarkan pendapatan mereka..


Jom kita tengok 10 artis paling hebat  "celebrity 100"


1- Jennifer Lopez.

Berjaya mengenepikan Lady Gaga dengan menduduki tempat pertama dengan nilai pendapat  sebanyak USD 52 juta dalam masa setahun dan populariti yang berganda,selain menjadi juri dalam "America Idol",popular dengan kes dia menceraikan suaminya Marc Anthony,mendapat perhatian banyak perhatian jenama popular seperti L'Oreal dan Gillete,mempunyai rangkaian pakaian di Kohl, jenama minyak wangi yang laris di pasaran,mempunyai 6.6 juta pengikut di Twitter dan 12 juta peminta di Facebook.2- Oprah Winfrey.

Oprah Winfrey mengalami keadaan yang agak sukar setelah tamatnya rancangan "Oprah" yang telah ditayangkan selama 25 tahun,namun dia berjaya menjana pendapatannya melebihi artis-artis lain memlalui empayar perniagaannya seperti rancangan rancangan "Dr Phil" dan "Rachael Ray", penerbitan majalah "O" dan kontrak radionya dengan Sirius XM.


3- Justin Bieber.

Artis bujang berumur 18 tahun ini berjaya meletakkan namanya sebaris dengan artis yang lain,selain daripada kejayaan konsert dan penjualan albumnya dia juga turut mendapat keuntungan melalui pelaburannya dalam syarikat-syarikat permulaan seperti Spotify, Tinychat dan Enflick.
 


4- Rihanna.

Selain mencipta popularitinya dengan pelbagai kontroversi dan pelbagai ragamanya,dia juga berjaya melaui beberapa lagu hit nya  "We Found Love" dan "Talk That Talk",mendapat keuntungan melalui minyak wanginya Reb'l Fleur dan konsert jelajahnya,serta beberapa kontrak dengan syarikat lain.Dia juga selebriti kedua dengan peminat terbanyak di Facebook, dengan jumlah peminat seramai 53 juta orang.5- Lady Gaga.


Merupakan pengguna Twitter paling popular dengan lebih 24 juta pengikut dan artis ketiga dengan peminat paling ramai di Facebook, mencapai 50 juta orang.Tetapi konsert jelajahnya semakin kurang,mungkin ini yang menyebabkan dia menduduki tangga ke lima..
6- Britney Spears.

Britney kembali menduduki carta apabila siri konsert jelajahnya berjaya hingga mencapai 75 persembahan..Juga mengaut keuntungan melalui iklan dan juga produk minyak wanginya  bersama Elizabeth Arden.Kembali mendapat perhatian media melalui pertunangannya pada akhir 2011.
7- Kim Kardashian.

Perkahwinannya ditontonn lebih  daripada 10 juta penonton dan juga pencerainnya tiga minggu kemudian mungkin menjadikan dia begitu popular hinggakan menjadi muka depan untuk 63 buah majalah.walaupun boleh dikatogeri sebagai "ratu gossip" dia juga terkenal dengan ratu siri realiti (kontrak tiga buah musim lagi dengan E! bernilai USD 30 juta), ratu minyak wangi (produknya mengaut lebih USD 6 juta dalam jualan runcit) dan dia juga bekerjasama dengan adik-beradiknya Kourtney dan Khloe untuk mereka rangkaian fesyen,"Kardashian Kollection for Sears" dan banyak lagi..


8- Katy Perry.

Banyak mendapat hasil melalui album "Teenage Dream",selain itu juga dia menjana pendapatannya melalui konsert jelajah California Dreams sehingga mengaut keuntungan hampir USD 60 juta.9- Tom Cruise.

Berjaya melalui filemnya  "Mission: Impossible - Ghost Protocol". Filem tersebut berjaya mengaut keuntungan sebanyak USD 700 juta di box office.10- Steven Spielberg.

Pengarah filem  "The Adventures of Tintin" dan "War Horse" berjaya menjadi pilihan penonton dan juga pengkritik apabila mendapat pencalonan di Anugerah Academy.syarikat penerbitannya juga berjaya meraih untung yang banyak apabila empat siri terbitannya berjaya memasuki arena televisyen.

sumber


ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..

No comments: