Tuesday, December 14, 2010

(Menarik) 7 Fakta Mengenai Baju Daging Lady Gaga....

saje suka2 cite ni....tak salahkan kalau nak tahu...betul?????
Rasanya korang pun dah tau yang si Lady Gaga ni sememangnya sinonim dengan fesyen yang pelik-pelik dan itu tidak boleh dinafikan lagi. Baru-baru ini pula, semasa berlangsungnya MTV Video Music Awards 2010, dia hadir dengan mengenakan baju yang diperbuat daripada daging. Serius, sungguh gila.

Ok la, bukan nak komen pasal baju tu cuma kitorang nak kongsikan 7 fakta tentang baju daging Lady Gaga yang direka oleh pereka fesyen bernama Franc Fernandez itu. Kalau korang rasa nak tahu, teruskanlah membaca.

1. Baju daging Lady GaGa menggunakan 100% daging asli

Bukan hanya setakat baju semata-mata, namun baik kasut, tas tangan serta crown atau tiara yang dikenakan oleh Lady GaGa dalam acara itu diperbuat daripada daging asli .


2. Baju daging Lady GaGa tidak berbau hamis atau busuk

Mungkin ramai yang menganggap baju daging yang dikenakan oleh Lady GaGa ini mempunyai bau daging yang sangat kuat serta tidak menyenangkan hidung.

Namun, percaya atau tidak, baju daging ini langsung tidak berbau hamis atau pun busuk. Malah, Lady GaGa sendiri memberitahu bahawa bau daripada baju dagingnya itu sangat manis. Orang yang duduk disekeliling Lady GaGa juga memberitahu bahawa baju daging Lady GaGa tidak berbau busuk.

3. Baju daging Lady GaGa ini sangat berat!

Daging memang jauh lebih berat jika dibandingkan dengan kain, apatah lagi bila ia menggunakan 100 peratus daging mentah yang asli. Maka, tidak hairanlah kalau baju daging Lady GaGa ini mencapai berat 22.67 kilogram.

4. Daging mentah di baju Lady GaGa harganya murah

Daging yang digunakan untuk membuat bahan baju Lady Gaga ini ternyata murah saja harganya. Ianya juga bukanlah dari jenis daging Gred A. Inilah yang telah dinyatakan oleh tukang jual daging, Peter Cacioppo.

5. Baju daging ini selesa dipakai!

Pada awalnya, pereka fesyen baju daging ini Franc Fernandez bimbang kalau-kalau baju daging ini akan membuatkan Lady GaGa berasa tidak selesa untuk memakainya. Tapi, Lady GaGa beritahu, itu baju paling nyaman yang dikenakannya pada malam itu.

6. Baju daging Lady GaGa tidak menggunakan bahan pengawet!

Bunyinya macam tidak munasabah. Tapi, hakikatnya, baju daging Lady GaGa ini langsung tidak menggunakan sebarang bahan pengawet untuk menjadikan ia tahan serta tidak berbau.

7. Baju daging Lady GaGa tidak mempuyai darah

Ini satu lagi persoalan yang mungkin boleh mengundang rasa pelik atau hairan pada semua orang. Tapi, kalau diperhatikan betul-betul, memang tidak ada kesan darah yang menitis keluar dari baju daging Lady GaGa. Bak kata Franc, daging yang digunakan untuk membuat baju Lady GaGa ini bukan saja sangat liat dan kuat tetapi juga bersih.

No comments: