Thursday, October 6, 2011

SUSULAN ALASAN KENAPA LAMA TAK UPDATE BLOG..;)

salam..ok..first internet rumah aku ni memang akan jadi tersangat2lah slow bila aku on blog..ok..itu je aku nak cakap,paham2 sendirila ye.

semalam aku gi rumah sorang kakak ni,sebab nak tolong kawan aku ni cari rumah untuk dia,lama dok menyembang dengan kakak tu,tapi aku tertarik dengan satu topik dia " sewa rumah dia cuma LE 300" gulp!terperanjat boboy!!oiiii..murah tu..tak dapatlah zaman sekarang ni kat alex harga rumah yang macam tu,paling2 murah pun 450 itu pun kadang2 rumahnya kecik je..adoiii...

1 citer,haritu aku keluar,tiba2 aku dengan kawan aku nampak,ada van ni berhenti kat tepi kitorang,pastu orang kat dalam tu semuanya bising2,rupa2nya diorang bising sebab van tu tak nak berhenti kat tempat yang sepatutnya,kira dia bawak orang separuh jalan jela,mana penumpang tak marah,diorang dah bayar tambang,walaupun tambang cuma 25 sen,tapi 25 sen tu sangat2 berharga,tu boleh dapat berapa puluh roti diorang tau..

nak kata degil gile pemandu van tu,dia tetap parking van dia kat situ,cian penumpang2,tak pasal2 kena jalan kaki gak nak ke tempat tu..

baru2 ni kawan saya buka facebook.dia buka facebook JASMINE SLALU HEPI,korang kenal tak?ni lagi satu mangkuk hayun yang tak reti2 nak sedar diri bumi yang dipijak ni milik sapa,facebook dia kutuk nabi muhammad..korang ni asal?tak habis2 nak kutuk nabi muhammad..dulu dah ada 1 mangkuk dah dok kutuk nabi muhammad,sekarang tambah lagi sorang mangkuk,bukan sekadar mangkuk tapi hayun pulak tu..

korang ni bawak2lah tobat ye,dunia akhir zaman dah ni,zaman sekarang ni,kalau allah nak bagi "peringatan" kat kite,dia dah tak pilih dah sapa2 orangnya,semuanya sekali harung kena,bukan macam zaman nabi dulu2,hanya orang2 yang ingkar sahaja yang diturunkan bala,orang yang betul2 beriman semua dipelihara allah,jadi beringat2lah ye.

1 lagi aku nak citer,hidup kat dunia ni,cuba2lah hormat orang lain ye,tak kisahlah dia tu tua dari kite ke muda dari kite ke,apa2 pun dia tetap manusia,manusia selalu memerlukan penghargaan dalam hidup,penghargaan tu termasuk dalam herarki piramid dalam kehidupan manusia,ranking kedua tertinggi tak silap saya.jadi cubalah ye untuk menghormati orang.

sebelum aku blah,aku nak gtau,aku sangat2 sedih sebab bulan ni entry aku teramat2lah sedikit..salah siapa?salah akulah sebab internet ni suka slow bila aku on blog..takpe..aku terima je..apa2 pun.sayang korang semua,salah hari jumaat,penghulu segala hari,orang laki jangan lupa gi solat jumaat,jangan banyak sangat bagi alasan,tahukan kalau lebih dari 3 kali meninggalkan solat jumaat dengan sengaja nanti jadi apa..jadi,jangan cuba2 buat,peringatan untuk orang lelaki..

ikhlas dari hamba allah serba sederhana..conan..

4 comments:

Cik Kamoo said...

thanks dear dtg blog akak! semoga awak sihat sentiasa ya

logorithm said...

Cik Conan guna Screamyx ker? :->


Terbaru dari Logokoko:

[U] Dijumpai mati di padang golf

[U] Gambar dulu-dulu #2

[10SX] Gambar bermacam-macam KOTE!

conan said...

cik kamoo..sama2 ksh kak..blog akk snts trmsuk dlm list slh 1 blog yg akn sy msuk..insyallah..akk jg dr ok..luv u muah2...

conan said...

logorithm..xde myx2 pun cik logo oiii..tarik wayar jer..hehehe..kretif x??:)