Tuesday, August 3, 2010

bila manusia dah tak kenal siapa tuhan dia....

satu artikel yang saya ambik dari internet....baca dan renungkan..sejauh mana kekeuatan kita untuk menentang kekuasaan yang maha esa.


Buat renungan.

Salam,

Sedikit terjemahan kepada email ini:

Sculpture 'King of Kings' iaitu patung besar Jesus Christ ini didirikan di perkarangan Solid Rock Church di Monroe , Ohio , US . Ia setinggi 19 meter dan 12 meter lebar dengan aksi 'Jesus' mendepangkan tangan seolah2 berdoa ke langit. Penghuni Monroe amat memegahkan patung ini dan menamakannya 'Touchdown Jesus'. patung ini diperbuat dari plastik dan getah fiber.

Pada 15/06/2010 , patung ini dipanah petir dan kilat lalu hangus terbakar.

Begitulah kekuasaan yang ditunjukkan oleh Allah SWT bilamana manusia lupa siapa pencipta sebenarnya. Sebenarnya sudah begitu banyak Allah menunjukkan kekuasaanNya namun manusia masih lagi lalai dan alpa. Maka selayaknyalah kita diperhitungkan di hadapan Allah di padang Mahsyar nanti.

Semoga kita sentiasa dilindungi oleh Allah SWT sepanjang masa, insya-Allah.
"Dan berilah peringatan, sesungguhnya peringatan itu bermanfaat. Maka akan mengambil peringatan orang yang khusyuk(takut kepada Allah) dan akan menjauhi peringatan orang yang celaka iaitu orang yang akan masuk ke dalam api yang besar (neraka)... Surah Al-A'la

No comments: